Vad vi gör under en rekond på Bilverkstad i Vetlanda

Utsidan

När du kör din bil utsätts lacken konstant. Det blåser smuts och sand på den medan värme och kyla turas om att bita och bleka. Under vintern bryter vägsaltet ner lacken och skapar grogrund för rost. När din bil får en rekond hos oss handtvättas den först med mild avfettning så att allt salt, smuts och tjära försvinner. Sedan polerar vi lacken för att få bort alla små repor som även maskintvättar åstadkommit.

När bilens lack är så ren och blank som möjligt maskinpolerar vi den och, om du vill, vaxförseglar. En vaxförsegling skyddar lacken på ett helt annat sätt än en vanlig vaxning. Du behöver inte alls oroa dig för den på samma sätt längre, alla föroreningar får mycket svårare att fästa och blir lättare att tvätta av. Självklart glömmer vi inte motortvätt, fälgrengöring eller att putsa rutorna!

Insidan

Bilens interiör dammsuger vi, golvmattorna plockas ur och tvättas. Rutorna putsas invändigt och all plast, vinyl och läder i dörrkarmar, paneler och lister rengörs med medel speciellt avsedda för varje enskilt material. Om du vill kan vi göra en våtrengöring av bilklädseln för att få bort den där förargliga kaffefläcken. Det finns även behandlingar som kan ta bort besvärande odörer som till exempel din våta hund lämnat efter sig.

Kontaktformulär

Fyll i formuläret så hör via av oss till dig inom kort